Publicat el 26/10/2020

Mantenir l’embragatge en bon estat és essencial per a qualsevol vehicle, ja que el seu funcionament correcte depèn d’aquesta peça. A diferència d’altres components, però, no hi ha un quilometratge o un període de temps concret que determini quan hem de canviar l’embragatge del cotxe. Per això és vital revisar-lo de manera preventiva i comprovar que manté una bona condició.

Mentre es faci un bon ús de l’embragatge, trigarà a fallar i s’evitarà el canvi de la peça. En general, la mitjana de vida d’un embragatge en un cotxe se situa al voltant del 150000 km. Cal tenir en compte, però, que un vehicle que faci molts trajectes per ciutat tindrà més possibilitats de gastar l’embragatge que un altre que circuli habitualment per carretera. El desgast de l’embragatge en ciutat és una qüestió de repetició, associada a les constants aturades, canvis de marxa i trepitjades del pedal. Per aquest motiu, la densitat del trànsit també influeix en el desgast de l’embragatge, marcant un ampli interval temporal en la seva mitjana de vida.
En el moment en què el disc de l’embragatge es desgasta notarem que rasca quan canviem una marxa. Altres símptomes que indiquen que ha de canviar-se és quan notem que en trepitjar el pedal de l’embragatge està més dur que de costum, quan trepitgem l’accelerador i el cotxe es revoluciona però no accelera, i si notem una olor peculiar de cremat o un soroll que abans no se sentia.

Canviar l’embragatge d’un cotxe correctament és un procediment complex i de gran importància per al rendiment del vehicle. Per tant, sempre l’ha de realitzar personal qualificat.

Redacció La Clau

Deixa un comentari