Publicat el 22/10/2017

S’està parlant del plat que està de moda a mig planeta. Així que, en algun moment o altre, ens haurem d’enfrontar a la situació de menjar amb els ‘palets’, però si ets d’aquells als quals aquests estris se us resisteixen, no fa falta que demanis forquilla i ganivet per destrossar el sushi, ja que es tracta d’una menja originàriament pensada per menjar-la amb els dits. Per tant, no està mal vist que els utilitzis, fins i tot en el restaurant de sushi més exclusiu.

Quan se serveix el sushi a taula és primordial saber en quin ordre hem de menjar cada peça. Normalment, el primer serà el sashimi, un peix cru que se serveix en un plat sense arròs; després els nigiris, un peix cru que va a sobre d’una mena de panet d’arròs de forma oval i que normalment s’assaona amb una mica de wasabi i salsa de soia. Seguidament trobem els famosos makis, uns rotlles de sushi. El més normal és que el maki porti un o dos tipus de peix i vegetals enrotllats amb arròs dins d’una fulla d’alga torrada i tallats en porcions d’un sol mos.

Actualment, si s’està compartint sushi, s’ha d’utilitzar la part ampla dels palets, mentre que per agafar el que tenim al nostre plat utilitzarem la part més fina. Si mullem el sushi en soia ho hem de fer sempre per la part del peix i ficar la peça a la boca de manera que peix i llengua entrin en contacte, ja que és la part més saborosa. Queda prohibit separar o partir les peces de sushi: s’ha de menjar tot d’un sol mos!

Amb quins vins o begudes podem maridar el sushi?
Com que la majoria és de peix cru, la millor elecció és el vi blanc. Aporta la frescor necessària per al sushi i aromes afruitades intenses que, combinades amb l’arròs, la soia i el peix cru, intensifiquen el sabor de tota la barreja. Però si el vi no ens ve de gust, podem acompanyar-ho amb una cervesa japonesa.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari