Publicat el 08/06/2006

L’encarregat dóna instruccions perquè es comenci a desbrossar la selva. A mesura que el camí va avançant es produeixen tanta quantitat de problemes que fan que es comenci a qüestionar la capacitat de direcció de l’encarregat sospitant que potser no sigui la persona més adequada. Finalment, es decideix cercar un nou encarregat de reconeguda vàlua. Aquesta persona el primer que fa és pujar al cocoter més alt per tenir una visió de conjunt de la selva. Des d’aquesta altura s’adona de la situació i decideix parar el desbrossament tot afirmant: “Pareu, camí equivocat!”. Seguidament, fixa una nova ruta per arribar al lloc desitjat. Algunes vegades, molt poques, el camí equivocat pot portar a un lloc que sigui aprofitable, encara que tingui poc a veure amb el projecte inicial.
En el teixit associatiu, quan es posa en marxa un nou projecte del que no es tenen referències, és molt important poder comptar amb persones capaces de pujar al figurat cocoter. És molt desencisador dedicar esforços inútils promovent activitats que tenen poc a veure amb l’objectiu d’obrir, amb èxit, el camí que condueix a la meta desitjada.

Tot equip emprenedor necessita persones que desbrossin, però sobretot dirigents capaços i eficients molt diferents dels anomenats “floreros” que només cerquen el seu lluïment personal aprofitant-se de la bona fe de moltes persones col·laboradores.

Deixa un comentari