Publicat el 12/04/2018

Es tracta d’un exemplar molt fidel, que busca companyia per rebre i donar amor. El carlí és una raça molt sociable, tant amb les persones, adults i nens, com amb altres gossos i animals. Justament el que li agrada és això, la vida social. És molt de sofà, d’estar calentet al damunt d’alguna cosa toveta… i de menjar. El pots portar a tot arreu.

Per la seva constitució física, no és un gos indicant per sortir a córrer. Es cansa ràpidament i solen tenir problemes per respirar. Està recomanat per a persones que prefereixen els passejos tranquils.

A l’estiu cal anar amb compte. Cal evitar que surti durant les hores de màxima calor perquè en ser tan xatos els puja més la respiració i regulen pitjor la temperatura. Però sí, és molt important que aquests gossos facin exercici perquè es mantinguin i no s’engreixin, ja que són força golafres. Pel que fa al pèl, és recomanable raspallar-lo cada dia, però especialment en època de muda, a la primavera i la tardor. És un gos que deixa anar molt pèl curt i dur, d’aquell que es clava per tot arreu. És petit-mitjà, amb un pes de 6-8 kg, d’aparença quadrada i musculosa, potes curtes i robustes, cap rodó i cara arrugada, morro quadrat i xato, ulls sortits, cua enroscada, pelatge curt i dur. Caràcter tranquil, afectuós i sociable.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari