Publicat el 27/06/2018

Tenir cura de la vista, especialment a l’estiu, és especialment important. La radiació solar proporciona efectes beneficiosos per a la vida: aporta la calor necessària per viure, potencia la producció de vitamina D i permet que ens bronzegem; però si no ens protegim adequadament pot arribar a tenir efectes nocius per als ulls i la pell. L’exposició solar sense la protecció adequada pot provocar danys en el nostre cos de forma acumulativa, alguns d’irreversibles.

El 54 % de la radiació solar que arriba a la Terra és Infraroja. Té un efecte calor que provoca pèrdua de col·lagen i l’aparició d’arrugues a la pell, sobretot al contorn dels ulls. A la vista, l’infraroig provoca sequedat ocular, accelera les cataractes i arriba a la retina, fet que pot causar la seva degeneració, despigmentació, cremades o microlesions.

A més de la radiació infraroja, el sol emet altres tipus de radiacions: la llum visible i la radiació UV. La llum visible és la que ens permet veure-hi, i si utilitzem ulleres de sol aconseguirem disminuir la intensitat de la llum que arriba a l’ull. Respecte a la radiació UV, una exposició perllongada sense la protecció adequada pot provocar alteracions a la còrnia, en el cristal·lí i en les parpelles, tant a curt com a llarg termini. La capa d’ozó filtra algunes d’aquestes radiacions (les UVC), i la resta arriben fins a l’ull. A nivell extern pot provocar inflamació del segment anterior (conjuntivitis, queratitis…). En la pell del contorn dels ulls també pot provocar eritemes, és a dir, enrogiment de la pell de les parpelles. Aquestes radiacions també poden arribar al cristal·lí i causar opacitats que provoquin cataractes.

 

Font: http://www.indo.es

Deixa un comentari