Publicat el 31/07/2019

Mentre que la cara i el cos s’embelleixen per l’empremta del sol sobre la pell, el cabell pateix i molt durant l’època estival.

Les altes temperatures, la sal del mar i el clor de les piscines conspiren contra la brillantor i la salut del pèl, donant com a resultat una cabellera resseca i opaca. A més, per a les dones que porten color o blens (metxes), aquest dany es multiplica per dos. No obstant això…, no tot està perdut!

Si durant l’any ens cuidem els cabells, a l’estiu hem de redoblar les atencions per lluir un cabell fort, saludable i bonic. No n’hi ha prou amb un simple condicionador o una màscara ràpida com les que solem utilitzar a l’hivern després de rentar el cabell; hem de donar-li més importància i protegir-lo de tots aquests agents externs igual que fem amb les cremes protectores per al cos.

Abans i després de cada exposició solar és recomanable aplicar protectors per tot el cabell, ja que a més de protegir-nos del sol, els protectors seran els nostres aliats a l’hora d’hidratar-lo i nodrir-lo.

Per a més seguretat i si l’exposició al sol ha de ser perllongada, és aconsellable utilitzar barrets, gorres o mocadors, també a la ciutat mentre passeges i fas turisme.

Després del sol i l’aigua de mar o piscina, cal aclarir els cabells amb aigua tèbia o freda per treure les restes de sal i sorra que poden quedar en els cabells o en el cuir cabellut, i aplicar màscares hidratants o reparadores, fonamentals per a una bona hidratació.

És aconsellable evitar els pentinats tibants quan el cabell està mullat i si el pentinat té una ratlla molt marcada, o si es té un cabell molt fi o escàs, ja que el risc de cremada del cuir cabellut augmenta, per la qual cosa serà convenient protegir-lo amb un mocador o barret. Compte, perquè si el cabell està feble a l’estiu, pot ser que comporti una caiguda més alta a la tardor.

Aprofiteu també aquesta època per prescindir de l’assecador i deixar que els cabells s’assequin a l’aire de forma natural. Tampoc no cal excedir-se amb l’ús de la planxa; si resulta imprescindible utilitzar-la, però, caldrà abaixar la temperatura.

I finalment, l’alimentació. És importantíssim, sobretot en aquesta època de calor, cuidar el cos tant per fora com per dins. L’estiu és una temporada boníssima per nodrir el cabell menjant fruites i verdures, pels seus antioxidants naturals. Per quest motiu, es recomana ingerir fruites de molts colors, com maduixes, cireres, prunes, peres, síndria, meló i sobretot cítrics.

El rovell de l’ou, les ostres, les nous, la civada i els pèsols aporten vitamina B8. La vitamina E es troba en els olis vegetals, les llavors o les fruites seques com ametlles, nous del Brasil i pinyons. En definitiva, alimentació sana, de proximitat i molt variada.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari