Publicat el 22/03/2017

Protegeix-te la vista, cuida els teus ulls. Cataractes, infeccions, miopia, mussols, pèrdua de visió… Aquests són alguns dels trastorns que poden afectar-nos els ulls i la vista. És molt important que davant de qualsevol canvi en la visió es consulti l’oftalmòleg, especialista en aquests tipus de patologies, per tal de prevenir i tractar malalties més lleus i tenir cura de la salut ocular.

El vent, juntament amb el sol i el fred, és responsable d’un dels principals problemes oculars de l’hivern: la sequedat de l’ull. La picor, la coïssor o la irritació en són símptomes habituals. A més, el vent desplaça tot de partícules que queden suspeses a l’aire i que poden entrar en contacte amb l’ull i causar-nos molèsties.

Si algú proper pateix de conjuntivitis (inflamació de la capa mucosa que recobreix l’interior del globus ocular), per evitar contagis cal no compartir mocador, llençols, coixins, cosmètics, tovalloles… Cal també rentar-se les mans amb freqüència i evitar tocar-se els ulls. Utilitzar un col·liri caducat o aplicar un drap calent sobre un mussol pot propiciar el desenvolupament d’infeccions a les parpelles o la conjuntiva.

Els col·liris han de guardar-se com a màxim 30 dies des de la seva obertura, independentment de la caducitat que consti a l’envàs; sino, podrien produir infeccions.
Normalment acceptem que la vista es deteriora amb el pas dels anys, i això es converteix en motiu d’anar allargant la cerca de solucions, però en realitat, si tenim bona cura de la vista i el ulls, aconseguirem tant prevenir malalties com evitar alteracions incòmodes.

 
Redacció La Clau

Deixa un comentari