Propostes de capçal per a un dormitori amb estil | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/09/2020

Les cambres de dormir no tenen gaire mobles amb què jugar per crear una decoració impactant. A banda del llit, els bàsics són les tauletes, els llums de nit, els tèxtils i, sobretot, el capçal. La paret sobre la qual es recolza el llit pot donar molt de joc i convertir-se en el protagonista del dormitori. Si vols que el teu capçal sigui l’estrella del teu lloc de descans, pren nota d’aquestes propostes:

Paper pintat. Converteix la paret sencera en un capçal de llit. El paper pintat ofereix una infinitat de dissenys, només cal que en triïs un i que cobreixis la paret sencera. Tingues presents les dimensions de l’habitació per decantar-te per un disseny o per un altre. Si és petita i tries un amb massa estampats podries recarregar massa l’espai. L’estil i colors han d’estar en sintonia amb la resta de l’espai. Escull les tonalitats que ja estan presents en el dormitori o crea jocs de contrast amb la resta dels elements.

Llibreria. Si tens la sort de tenir una prestatgeria d’obra com a capçal del teu llit, pots aprofitar-la per col·locar-hi els teus llibres. Amb una sola balda n’hi ha prou per fer un capçal que, a més de decorar, et deixi a mà les teves obres literàries.

Mirall. Un mirall de gran format com a capçal multiplicarà la llum de l’habitació i aportarà més sensació d’amplitud.

Quadres. Un dels recursos més habituals a l’hora de decorar parets és recórrer a obra gràfica emmarcada. Pots fer-ho també per crear un capçal utilitzant diferents mides i distàncies.

Revestiments vinílics. Crea una franja a la paret que dona suport al llit amb rajoles o làmines viníliques. Poden ser adhesives o d’instal·lació en clic. Com que el vinil és antiestàtic i antibacterià podràs fregar-lo quan sigui necessari.

Catifes i tapissos. Pots donar un nou ús als teus tapissos i catifes penjant-los en un bastidor sobre el llit. Tria un disseny que tingui almenys la mateixa amplada que el llit i col·loca’l a la part alta o a l’ample, segons l’efecte òptic que vulguis aconseguir.

Motllures. Aquest element decoratiu vesteix per si sol i dona un toc clàssic a les parets. Tan sols col·locant motllures a la paret que facin una figura geomètrica aconseguiràs donar un toc clàssic al teu capçal de llit.

Murets. Els capçals d’obra són murets a mitja alçada superposats a la paret principal del llit, o integrats en ella. Ofereixen una superfície que podem decorar amb miralls, espelmes, flors, marcs…

Taulons i elements de fusta. La fusta és un material clàssic en la decoració de la zona del capçal, ja que permet múltiples possibilitats. Des de palets fins a finestres, bigues o portes, la fusta és una aposta segura.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari