Publicat el 28/03/2019

El karité és un arbre originari de l’Àfrica que dona un fruit ric en oli molt utilitzat en cosmètica (mantega de karité). El fruit és rodó, com una pruna, i el seu arbre dona fruits durant més de 200 anys.

La mantega de karité aporta a la pell vitamines i minerals que ajuden a hidratar-la i calmar-la (vitamines A i E i F, molt beneficioses també per al cabell). La seva textura sol ser compacta, però en contacte amb la calor, en treballar-la amb les mans, es fon una mica, i per tant és molt agradable per a massatge, hidratació o aplicació als cabells (per exemple a les puntes obertes). També pot ser útil com a bàlsam de llavis o com a protector solar (sense oblidar el protector amb factor!). A l’hivern té un gran ús en zones exposades com nas, orelles, mans…, i als professionals del món de la manicura els pot ajudar com a hidratant de cutícules i ungles.

L’elaboració de la mantega es fa amb els fruits assecats, que es trituren i es bullen, moment en què el greix queda a la superfície. Un cop freda, es recull i es filtra per treure les impureses que hi hagin quedat. La mantega sense refinar i per tant més pura té un color groc i una olor ben particular. Un cop refinada queda més blanca i amb poques propietats reals.

També es pot fer servir la mantega de karité per a la pell de la cara. És un gran producte hidratant i molt calmant per a aquelles pells que tenen algun tipus d’irritació. Les persones que tinguin una pell més greixosa no han de patir per si obstrueix el porus: heu de saber que la mantega sense refinar és la més adient en aquests casos, que és quan els efectes purs de la composició del karité millor funcionen.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco. Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari