Publicat el 05/04/2019

Els cocos contenen un àcid greixós saturat anomenat àcid làuric. Aquest àcid té un efecte antibacterià i per tant pot protegir la pell davant gèrmens, bacteris i fongs. Els sabons elaborats amb àcid làuric produeixen quantitats elevades d’escuma i poden dissoldre el greix i l’oli ràpidament.

L’oli de coco biològic, a més de funcionar com a protector de la pell, té la qualitat d’aportar humitat a la pell i combatre’n alhora l’envelliment.

També es pot aplicar a tot el cabell, ja que pot funcionar com a hidratant o com a regulador del greix, o bé dosificar-ne l’ús aplicant-lo a les puntes.

Si compreu l’oli a l’hivern, veureu que se us queda sòlid degut al fred. No passa res, el podeu seguir utilitzant tant per a la pell com per als cabells.

Si voleu fer-lo servir com a màscara, seguiu aquestes pautes:

  • Netegeu i esbandiu bé els cabells
  • Eixugueu-los amb una tovallola i pentineu-los suaument
  • Apliqueu-vos una o dues cullerades d’oli de coco a les mans i escalfeu-lo. Tot seguit feu-vos un massatge al cuir cabellut
  • Fregueu-vos amb les mans la resta del cabell per distribuir la resta d’oli que us queda
  • En acabat, emboliqueu-vos el cap amb una tovallola per activar la calor natural i potenciar així l’efecte de l’oli. Després d’una hora o el que considereu més adequat segons l’estat dels vostres cabells, torneu a rentar-vos-els amb un xampú suau.

Una de les propietats més destacades de l’oli de coco és l’efecte antibacterià, degut a la presència de l’ àcid làuric. Per tant, en cas que tingueu acne o impureses, penseu en aquest element. De nit, abans d’anar a dormir, podeu aplicar unes gotetes directament sobre el granet amb la pell neta. L’aplicació ha de ser molt escrupolosa, amb les mans ben netes o bé amb un cotonet o bastonet per evitar aportar més bacteris a la zona.

També el podeu fer servir com a desmaquillador, amb unes gotetes i un massatge facial per enretirar la brutícia, i fer servir tot seguit un disc de cotó per acabar de treure les restes. No us caldrà fer servir una hidratant posterior!

Finalment, si teniu alguna ferideta o alguna cicatriu, podeu aplicar-vos una mica d’oli per accelerar el procés de cura i fer-les menys visibles.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco.
Maquilladora.@leblackparsac

Deixa un comentari