Publicat el 03/12/2017

El pla Movalt, aprovat recentment pel Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda digital, donarà ajudes a aquells qui comprin vehicles elèctrics, de gas natural, autogàs o de pila de combustible a partir de la seva entrada en vigor quan sigui publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

El Programa, que té una dotació pressupostària de 20 milions d’euros, donarà ajuts entre els 500 i els 18.000 euros, en funció de la categoria del vehicle (turisme, moto, furgoneta…) i del tipus d’energia (elèctric, gas o pila de combustible). Com a requisits, aquests vehicles hauran de ser nous o amb menys de nou mesos d’antiguitat, i els beneficiaris podran ser particulars, autònoms, pimes, empreses i administracions públiques.

El Pla també disposa d’una dotació de 15 milions d’euros per a la subvenció de la instal·lació d’infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics, i els beneficiaris podran ser administracions, empreses públiques i privades. En el cas d’entitats públiques i pimes, els ajuts cobriran el 60% del cost d’inversió, i el 40% serà per a la resta d’empreses. El finançament de les infraestructures serà tant per a ús públic al sector no residencial (aparcaments públics, hotels, centres comercials, universitats, hospitals, polígons industrials, centres esportius, etc.), com per a ús privat en zones d’estacionament.

L’objectiu del Pla Movalt és augmentar el parc de vehicles impulsats amb energies alternatives per tal de reduir les emissions de diòxid de carboni (CO2) i altres gasos contaminants. És per això que vol donar impuls al desplegament d’infraestructures que permetin l’expansió de la mobilitat electrificada. Tot plegat servirà, a més, per augmentar l’estalvi i la diversificació de les fonts d’energia en el transport.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari