Publicat el 11/01/2005

Avui dia no és políticament correcte parlar de problemes reals com, per exemple, plantejar actuacions per solucionar l’envelliment en el mateix domicili. Aquest gravíssim problema, que afecta cada vegada més a un nombre important de gent gran, és pràcticament ignorat per la majoria de polítics que ens governen. És desencisadora la manca de sensibilitat de la classe política vers la gent gran, la qual només és tinguda en compte en temps d’eleccions.
En aquest moment, mancat d’eleccions polítiques, demanar serveis sociosanitaris públics per a gent gran, suposa una penosa tasca, difícil de realitzar davant d’una Administració que demostra un clar menyspreu en la solució dels problemes més importants que afecten la gent gran. Quan el polític de torn defensa només polítiques nacionalistes independentistes, t’adones que darrere aquesta defensa arcaica i reaccionària no hi ha res. Els principis més bàsics de la democràcia com la participació ciutadana, el diàleg i el progrés són ignorats. En el millor dels casos cal suposar que aquests aprenents de política, després d’unes quantes sotragades, produïdes per crítiques de ciutadans que no es deixen prendre el pèl, començaran a canviar i a ser creïbles, i que solucionaran problemes reals i que no enredarant la gent amb els seus plantejaments demagògics buits de continguts socials que només cerquen el poder polític.

Aquesta crítica, però, també cal dirigir-la a una societat civil anestesiada que lamentablement fa palesa una excessiva manca de compromís social.

Deixa un comentari