Publicat el 28/04/2021

Aquesta fruita comença a agafar sucre amb el sol i els dies més llargs. El temps de maduixes s’allargarà fins a principis de juliol, i és durant aquesta època que estaran en el punt òptim de maduració i, per tant, també organolèpticament i nutricionalment.

El maduixot i la maduixa són segurament unes de les fruites que més simpatia susciten a l’hora d’utilitzar-les a la cuina, i potser això explica que hi hagi una extraordinària varietat de receptes i formes de menjar-nos-les.
Degut al seu excel·lent sabor perfumat i dolç, aquests fruits són deliciosos quan es mengen al natural.

Però també és poden acompanyar amb suc de taronja, moscatell, nata, sucre, llet condensada i, fins i tot, es poden banyar amb un petit raig de vinagre, que fa que en poc temps treguin un suc que en realça el gust. Afegint-hi una mica de sucre, es converteixen en unes postres sorprenents.

A la cuina es poden utilitzar per fer melmelades i postres, donant color a merengues, nates, batuts o gelats.

Les dues regles d’or a l’hora de treballar amb les maduixes són no manipular-les en excés ni exposar-les a la calor. A més, si no volem que perdin el suc, cal rentar-les a l’últim moment i tallar després la cueta. Si en canvi volem que deixin anar el suc, les podem rentar, tallar-les a trossos i posar-les a macerar amb sucre.

La maduixa és una fruita molt lleugera i alhora ben nutritiva. És deliciosa i el seu color i aroma fan que sigui una llaminadura saludable per a tota la família.

Per conservar-les, el millor és posar-les en un lloc fresc, fosc i ventilat, tan separades entre si com sigui possible, en una safata, per exemple. Si les volem guardar a la nevera, cal tapar-les amb film transparent, però sense que les toqui; de fet les tapem perquè l’olor tan intensa que desprenen no l’absorbeixin altres aliments.

 

Redacció La Clau
Font: http://www.elcampacasa.com

Deixa un comentari