Publicat el 28/04/2017

La pèrdua o disminució d’audició és la deficiència sensorial de més prevalença en el món, un problema que es presenta cada vegada en edats més primerenques.

Les causes poden ser com a conseqüència d’una malaltia, infeccions de l’oïda, perforació del timpà, exposició a sorolls excessius, lesions cerebrals, envelliment, per condicions hereditàries, per medicaments nocius per al nervi auditiu i també per problemes en l’embaràs. La disminució de la capacitat auditiva es produeix en edats cada cop més primerenques, i per aquest motiu és important que siguem conscients de la importància d’adoptar hàbits de protecció i cura de l’oïda.

Consells:

  • No introduïu a les orelles objectes o líquids que no estiguin prescrits per un professional. Eviteu els bastonets de cotó.
  • No oprimiu l’auricular contra l’orella quan parleu per telèfon.
  • No us exposeu a sorolls alts o utilitzeu protectors auditius en cas de no poder evitar-los.
  • Consulteu l’especialista en cas de supuració o dolor de l’oïda.
  • Feu exercici i porteu una alimentació sana. D’aquesta manera s’eviten malalties com la hipertensió i la diabetis, que són causes de discapacitats auditives.
  • Escolteu música amb auriculars a un volum prudencial. Amb el televisor passa quelcom de similar a l’efecte auriculars: és cert que l’altaveu és obert i per tant menys nociu, però el volum no ha de ser excessiu. Visiteu periòdicament l’especialista.

Amb el pas del temps, els mals hàbits poden generar una pèrdua auditiva important.
El problema és que és bastant difícil adonar-se’n, ja que els efectes negatius del soroll es comencen a notar uns 10 o 15 anys després de l’exposició als sorolls ambientals.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari