Publicat el 14/11/2019

La pressoteràpia és una tècnica mèdica indicada per aconseguir un drenatge limfàtic en persones que presenten problemes mèdics i estètics, com alteracions en el sistema circulatori, cames cansades, aranyetes vasculars, edemes, cel·lulitis, acumulacions de greix…

Aquest drenatge limfàtic es realitza aplicant aire al cos, i per fer-ho cal que la persona s’introdueixi en un vestit pneumàtic dotat d’un determinat nombre de càmeres que distribueixen pressions d’aire al llarg de les zones del cos afectades. El vestit consta de diverses parts d’acord amb les àrees del cos que es poden tractar. Per aquesta raó, està compost de faixa (abdomen), botes (peus i cames), braços, glutis, etc. La pressió d’aire s’aplica de forma controlada d’acord amb cada pacient i la part del cos que s’ha de tractar.

Amb aquesta tècnica, s’aconsegueix la sensació d’un massatge amb efectes de relaxació i compressió suficients per activar el sistema limfàtic i, amb això, l’eliminació de líquids, toxines, edemes, limfoedemes i trastorns venosos, més coneguts com a varius; també serveix per tractar problemes estètics com la cel·lulitis i les acumulacions de greix, a més de prevenir-ne la futura formació. També és molt efectiva en tractaments postoperatoris que comportin una acumulació de fluids, com per exemple la liposucció i la mastectomia. A més, ajuda a recuperar l’elasticitat de la pell, facilitant la regeneració tissular i augmentant l’aportació d’oxigen als teixits.

És un tractament molt còmode i natural, amb cada vegada més adeptes per la seva senzillesa, eficàcia i cost, i perquè a més ofereix resultats immediats i brinda una sensació d’alleujament i descans que cal no obviar.

Cada sessió de pressoteràpia sol durar entre 30 i 45 minuts, i la quantitat de sessions dependrà dels problemes mèdics o estètics de cada persona i dels objectius que es vulguin aconseguir. En aquest sentit, les màquines de pressoteràpia estan dotades de programes personalitzats que s’adapten a les necessitats i morfologia de cada pacient.

Casos en què no està recomanada:

Tot i que la pressoteràpia és una tècnica senzilla, no dolorosa ni invasiva i pràcticament sense contraindicacions, hi ha alguns casos en què no és recomanable aplicar-la:

Si el pacient pateix de trombosi venosa profunda (TVP); si presenta alguna infecció o ferida a la zona a tractar; si hi ha dolor o entumiment corporal; si es pateix d’insuficiència renal o hepàtica; en casos de malalties cardíaques greus o si la persona porta un marcapassos; en cas d’embaràs, o si s’és un pacient oncològic.

 

Redacció La Clau
Font: muysaludable.sanitas.es

Deixa un comentari