Publicat el 24/05/2017

Si volem que aquest estiu la nostra terrassa llueixi perfecta, hem de seguir una sèrie de consells per aconseguir que tots els seus elements ofereixin el mateix aspecte que el primer dia:

Manteniment del terra
Fusta. Es neteja amb aigua, fregant amb un raspall. Si està molt deteriorada, hem de llimar la tarima abans d’aplicar-hi un vernís protector per a fusta.

Pedra. També farem servir aigua sabonosa. Si detectem alguna taca la podem fer desaparèixer fregant-la amb una mica de bicarbonat.

Gespa artificial. Primer haurem de treure la pols amb un aspirador i, després, la netejarem amb aigua a pressió i un raspall dur.

Neteja de les parets
Totxanes. Podem passar l’aspirador per les juntes per treure la pols, o bé fregar-les amb un raspall. Les taques marxen aplicant un netejador sabonós i deixant-lo assecar 24 hores. Després aplicarem un vernís específic en el sentit de les línies del maó.

Parets pintades. Es netegen amb aigua i sabó neutre. S’aconsella repintar-les cada 5 anys. Per treure les taques d’humitat retirarem la pintura amb una espàtula i llimarem la superfície amb un paper de vidre. Després aplicarem un producte antihumitat per segellar la paret i la pintarem.

Porxos i pèrgoles impecables
Fusta. Aplicarem lasur, un producte especial per protegir la fusta, un cop l’any. Després només caldrà mantenir-la neta passant-hi un drap.

Metall. Abans de l’inici de la temporada d’estiu cal pintar aquestes estructures amb un vernís o una pintura especial per a exteriors. Després, només li haurem de treure la pols, fulles i brutícia i netejar-la amb un drap humit.

Canyís. Es pot netejar amb una mica d’oli per a fustes exòtiques en aerosol, i després passar-hi un plomall. Per evitar que es descoloreixi amb el sol, el guardarem en un lloc ombrejat i un cop l’any el tractarem amb un vernís incolor protector.

Tendals i para-sols ben nets
Farem servir una aspiradora de mà per eliminar la pols. Un cop fet això, el netejarem a fons passant un raspall amb aigua sabonosa i retirarem l’excés d’aigua amb un drap. Després el deixarem assecar a l’aire abans de recollir.

Tenir cura dels mobles
L’aigua i el sabó neutre són el millor per netejar les peces de fusta. Les fregarem amb un raspall i les esbandirem abans de deixar-les assecar al sol. És convenient fer servir productes com el lasur, que, a més de protegir la fusta dels rajos solars, permet que aquesta respiri i prevé l’aparició de fongs i tèrmits.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari