Publicat el 19/10/2020

Les circumstàncies actuals han fet canviar les nostres rutines i la nostra manera de treballar.

Els afortunats que podem treballar des de casa ens hem hagut d’adaptar a les reunions en línia. Encara que sembli «més agradable», «fàcil» o fins i tot «una bicoca», el fet de treballar des de casa no vol dir abaixar la guàrdia i descuidar-se un mateix.

Tots hem patit un inici de reunions virtuals dur: sense previsió per arreglar-nos, improvisant contínuament o simplement deixant-ho tot a l’atzar. Però cal igualment arreglar-nos, vestir-nos gairebé com si anéssim al despatx o la feina, maquillar-nos i pentinar-nos. Sí, sí, tot això no ho podem deixar aparcat.

Per tant cal previsió: preparar igualment la roba que et posaràs al dia següent, il·lusió per seguir veient-te guapa / guapo i maquillar-te i pentinar-te i donar gràcies que, tot i que sigui des de casa…, encara tens feina.
Pren nota:

Maquillatge
Davant d’una càmera el maquillatge és molt més rellevant. No només per l’enfocament, sinó per la llum mateixa que desprèn l’ordinador.
Així, el meu consell és que et posis una base de maquillatge, o una BB cream amb una mica de protecció solar. Si no te’n vols posar per tota la cara, aplica-la on vegis que tens alguna vermellor o el to de pell diferent per tal d’unificar i que tot el rostre es vegi igualat. Aplica’t també un il·luminador a la zona del pòmul, al llarg del nas i sobre el llavi superior. Si et poses un corrector d’ulleres, vigila molt que el to sigui més rosat per a pells clares, i per a pells fosques utilitza un to enfosquit mat.
Posa’t unes ombres d’ulls molt naturals amb el dit i juga amb els llapis d’ulls: a la parpella superior i inferior si ets jove…, o potenciant la superior quan ja som més grans. Les celles jugaran un paper especial aquest any. Pentina-les bé, omple els buits i/o porta-les ben depilades.
Posa’t coloret, sí! Això ajuda a donar llum, emmarcar la cara… En resum, dona molt bon resultat a càmera.
Els llavis jo els deixaria ben hidratats en to neutre.

Cabell
No te n’oblidis. Que la cua de cavall per un dia va bé…, però és molt millor un pentinat bonic; potser unes ondes semirrecollides amb clips o un allisat ben polit et donen una imatge més adient. Juga també amb les cintes de cabell, els clips de fantasia… i unes bones arracades.

Roba
Evita les samarretes i opta per una brusa amb un color o estampat discret, o amb algun detall o llaçada. Fes servir les bruses de vestir, no les de cotó que potser fas servir per a conjunts més informals… Posa’t algun collaret o penjoll discret. No oblidis la part de baix: la comoditat és important, sí, però pensa que en qualsevol moment t’hauràs d’aixecar i pots sortir a càmera. Evita els texans, posa’t uns pantalons xinesos o de tub de color blanc, blau marí, beix, negre… El mateix que faries servir per anar a la feina!

Llum i fons
No subestimis la llum. Jo m’he vist horrorosa amb la llum de la finestra directa a la cara. Quan se t’obri la càmera fixa-t’hi! Tanca una mica la persiana o les cortines, i veuràs com se suavitza el rostre. Intenta mirar sempre al foradet de la càmera i posa l’ordinador en un suport alt, de manera que quedi gairebé a l’altura dels ulls. Això evitarà que abaixis la cara… i es creï una papada lletja! El fons, com més neutre, millor, però si no pot ser, almenys que estigui tot ben ordenat, i treu fotos i coses personals de l’enquadrament de la càmera. Per fer proves demana a un amic o company de fer una conferència i ves fent proves de posicions d’ordinador i fons.
Pensa en totes les idees exposades, i sobretot que et sentiràs molt millor si et cuides i t’arregles. No t’ha de costar gaire temps, practica!

 

EmeLeBé

Deixa un comentari