Potències de les calderes de condensació | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 15/09/2020

A l’hora de triar calderes de condensació, és molt important seleccionar el model, les característiques quantitatives i qualitatives que s’adaptin als requisits dels nostres habitatges.

Les principals marques del mercat, com Saunier Duval o Hermann, tenen en el seu catàleg models de calderes amb diferents potències, pensats per satisfer els requisits de cada llar. Segons la grandària de l’habitatge i el tipus de clima on es trobi, variaran les necessitats, per la qual cosa el rendiment haurà de ser conforme a aquests requisits.

Un altre factor que intervé en la potència necessària és l’ús que en farem . No necessitarem les mateixes característiques quan la caldera només s’utilitzarà per a la calefacció que quan farem un ús mixt amb l’aigua calenta.

Les calderes de fins a 23 kW s’utilitzen principalment en climes càlids, on s’utilitzaran principalment per escalfar l’aigua calenta sanitària (ACS).

  • A Espanya, la potència més comuna se situa entre els 24 i els 26 kW. És suficient per escalfar i donar aigua calenta en la majoria d’habitatges en climes temperats.
  • Quan la superfície de l’habitatge és superior als 120 m² o si la casa està situada en zones molt fredes, necessitarem calderes que tinguin entre 27 i 31 kW de potència.
  • Els models entre els 32 i els 37 kW s’instal·len en cases de més de 180 m² situades en climes molt freds.
  • Entre els 38 i 45 kW trobem calderes pensades per a cases molt grans, amb un aïllament molt deficient i situades en climes molt freds. Per aquest motiu és molt poc freqüent veure-les a Espanya.

Triar una caldera per a la calefacció depenent de la potència

Com hem vist amb aquesta classificació, hi ha una caldera de condensació pensada per a cada tipus d’habitatge. Encara que pugui resultar temptador apostar per un model amb una potència alta per assegurar-nos uns hiverns càlids, si ens preocupa la protecció del medi ambient haurem d’optar per l’optimització dels recursos.

Tot i que no convé instal·lar menys dels kW que necessitem i tenir així una climatització deficient, tampoc no ens interessa tenir més potència que la que ens cal. Això implicaria un consum energètic innecessari, que no ens beneficiaria i a més inflaria la factura de gas.

Encara que s’estima que a Espanya la potència ideal és de 115 W / m², per calcular la quantitat exacta hem de tenir en compte el clima i l’aïllament de la casa. Així, un habitatge eficient en una zona càlida no necessitarà mes de 57W per metre quadrat, mentre que una casa amb aïllament deficient en una zona molt freda necessitarà augmentar fins als 135 W per gaudir d’una bona climatització.

 

Graupera

Deixa un comentari