Publicat el 12/03/2019

Les darreres tendències en dormitoris donen protagonisme als capçals de llits. Els teixits suaus i delicats com el vellut segueixen estant a l’última, ja sigui amb entapissat capitonat o amb d’altres més senzills. Però hi ha molts més materials que poden ajudar-nos a crear una atmosfera original i molt personal.

Els capçals marquen el caràcter del dormitori. Poden ser discrets o cridaners, fins i tot n’hi ha que s’expandeixen i s’ensenyoreixen de tota la paret. Una opció decorativa assequible i versàtil consisteix a utilitzar un panell de fusta en un to neutre com el blanc, el negre, el beix o el caoba. Pot ser una porta o una taula, tot i que també és possible recórrer als palets per crear un capçal a partir dels seus taulons. Qualsevol d’aquets elements pot pintar-se per tal que la gama cromàtica s’adeqüi a la de la nostra llar.

Una proposta més atrevida seria un capçal de rajoles ceràmiques d’inspiració andalusina, encara que si volem simplificar-ho sempre podem recórrer als vinils que imiten el seu efecte. En aquesta mateixa línia podem decantar-nos per l’esperit exòtic de l’Índia, la Xina o els països àrabs, ja que és un dels moviments decoratius del moment. Més enllà dels ornaments, els coixins o les llums, els capçals de llit poden acollir mandales de colors, catifes o peces de bambú.

Les últimes tendències apunten a la canya i els mobles de reixetes com els reis del capçal aquesta temporada. Són lleugers, duradors i molt econòmics. Perfectes per a cases d’estiu.

Els sòcols i les motllures també poden fer les funcions de capçal. Els primers es poden combinar amb un paper pintat estampat, i les segones poden convertir-se en un marc per als coixins del llit o limitar un canvi de color de les parets.

Els ampits són un altre element que s’integra en la decoració i ens permet combinar complements i canviar-los sempre que vulguem. Donen al capçal profunditat suficient per transformar-se en una lleixa que es pot decorar amb qualsevol tipus de complement: un mirall, flors, espelmes, caixes, llibres, fotografies…

Si volem donar un toc romàntic a la nostra habitació, no hi ha res com una mosquitera, que aportarà personalitat al nostre espai de repòs. En canvi, si preferim un aire rústic, una paret de pedres en el capçal aportarà evocació i textures a la cambra.

Els quadres són un element clàssic i molt versàtil, ja que poden aportar un caire artístic o modern segons l’obra que triem. El més l’habitual és una composició de 2, 3 o 4 quadres que s’ajustin a l’ample del capçal o del llit. Però també pot ser una peça única que s’ajusti al nostre estil.

La paret en si també pot decorar l’extrem del llit. Es pot triar un color diferent o més intens que la resta de la cambra perquè ressalti, però hi ha moltes altres maneres de donar-li protagonisme, com pintar ratlles verticals, fer servir la tècnica half-painted o el paper pintat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari