Publicat el 27/02/2018

La marxa esportiva, també anomenada marxa ràpida, és un esport que es practica a un ritme més sostingut que la marxa quotidiana. Per tant, cal treballar la respiració, la resistència i gairebé tots els músculs del cos.

Aquest esport, a diferència del senderisme, es practica en un terreny sense desnivell, i per això és bàsicament urbà: en parcs, passejos marítims, estadis o fins i tot sobre una cinta de córrer. La marxa esportiva pot tenir un ritme variable en funció dels objectius de cadascú.

Un dels principals avantatges de la marxa esportiva és que es pot practicar gairebé en qualsevol lloc, amb qualsevol temps i amb molt poca inversió en material: unes sabatilles adaptades i ja està!

Pel que fa al cos i la salut, la marxa esportiva és una activitat física beneficiosa, ja que treballa molts músculs; té tots els avantatges d’altres esports, com el running o el ciclisme: prevenció de la diabetis i de les malalties cardíaques, consum d’energia… I té menys inconvenients, la qual cosa és precisament el seu punt fort, en ser suau i accessible. En definitiva, es tracta d’un dels esports amb menor impacte negatiu sobre el cos i les articulacions, de manera que es redueix el risc de patir lesions.

La marxa esportiva estimula el flux d’oxigen a través del cos, millora la respiració i ajuda a augmentar la massa muscular. També comporta una despesa calòrica que ajuda a controlar el pes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari