Publicat el 18/01/2022

Si t’agrada tenir un bon estoc de begudes a la llar, ben a l’abast de la mà, ja sigui per al teu propi consum o bé per convidar els amics quan venen a visitar-te, no cal que la converteixis en un bar, per a això ja hi ha els establiments professionals; tens, però, l’opció de fer-te un minibar, fet que et permetrà tenir accés a una oferta diversificada i pràctica. Et donem alguns consells per fer-lo real, eficaç i pràctic.

 

El minibar que facis en alguna de les estances principals esdevindrà una opció ideal per als amics que vulguin degustar un còctel de tant en tant, per poder gaudir de moments distesos, en dates assenyalades o fins i tot en la intimitat de la parella. El minibar pot esdevenir alhora un punt de trobada i d’autorelaxació, tenint sempre present que cal fer un consum d’alcohol moderat.

Els experts recomanen comptar amb un moble bar que disposi d’elements específics per poder col·locar ampolles, copes, gots curts i altres accessoris que seran necessaris. N’hi ha, com en tot el que és mobiliari, de diferents estils decoratius: rústics, clàssics, nòrdics i minimalistes, entre molts d’altres. Escull el que més t’agradi i millor connecti amb l’estil de la teva llar.

Un cop disposem del moble multifuncional o l’espai on volem ubicar el minibar, hem d’integrar al conjunt la safata amb gots i licorera, entre altres elements indispensables en un moble bar: una glaçonera amb gels, un obridor d’ampolles, sotagots…
Ja tenim l’espai del nostre minibar. Tenim l’opció d’incorporar-hi una mininevera per refredar les begudes que ho requereixin i mantenir el gel ben fresc. Però és només una opció, ja que també podem reaprofitar la nevera de la cuina.

L’espai, en les llars, és determinant. Tenir-ne molt ens permetrà ampliar el nostre minibar fins a fer-lo créixer. Per a cases amb espai disponible de sobres, es pot plantejar una barra o una taula amb cadires altes.

I si ens agrada el vi, ens podem anar fent el nostre propi petit celler a casa. Ens caldrà un ampoller o una licorera que n’inclogui, per anar emmagatzemant els que més ens agradin. També es pot afegir un accessori ampoller al racó bar o una nevera per al vi, on conservar-lo a la temperatura ideal.

D’altra banda, si som aficionats a la cocteleria, el minibar ens permet fer còctels. Ens caldrà, però, una coctelera i un conjunt d’eines adequades.

El lloc més habitual per crear un racó bar sol ser el saló o la sala d’estar, encara que la cuina també pot resultar apropiada. Es pot fer així mateix en un soterrani, convertint aquesta estança en un lloc ideal per a celebracions i trobades.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari