Publicat el 18/03/2021

Els mosquits són un dels grans entrebancs que ens trobem en els nostres jardins a partir de la primavera, ja que arriben fins i tot a no permetre’ns gaudir d’aquest espai per la seva quantitat i per les picades, algunes d’elles molt doloroses, com ara la del temible mosquit tigre. A banda de picar-nos, els mosquits també són possibles portadors de malalties.

Què atreu els mosquits?
S’ha confirmat que els mosquits, i especialment les femelles, identifiquen les seves preses potencials pel rastre de diòxid de carboni (CO2) que deixen i que produïm pràcticament tots els vertebrats. Altres dels seus reclams favorits són l’àcid làctic, l’amoníac, l’àcid carboxílic i l’octanol (present en la respiració i la suor dels humans).

La millor manera natural de tenir-los tan lluny com es pugui és amb un seguit de plantes que per diferents motius repel·leixen aquestes bestioles: marialluïsa, calèndula, citronella o melissa, entre d’altres. Són una alternativa a eliminar-los amb insecticides, molt contaminants per al medi ambient.

Als mosquits no els agraden les aromes fortes. Algunes d’aquestes plantes, com l’alfàbrega, ja s’utilitzen en horts urbans per repel·lir la mosca blanca. A part de fer la funció de repel·lir els mosquits, decoraran el teu jardí i t’acompanyaran amb la seva olor i el color de les seves flors. Aquestes plantes també animen les abelles a recollir el pol·len.
Els mosquits són una amenaça molt difícil de combatre, però pot ser d’ajuda evitar les aigües estancades com les que es formen a la base dels testos, ja que és allà on les larves es desenvolupen.

 

Brots Verds

Deixa un comentari