Publicat el 16/01/2018

La valeriana és, sens dubte, el tranquil·litzant natural més conegut. Es tracta d’una planta originària d’Europa i de certes zones d’Àsia, encara que en la actualitat també està molt present a Amèrica del Nord. El seu cultiu és propi de les zones humides.

Per a l’elaboració dels productes que contenen aquesta planta, el que s’utilitza en la preparació és l’oli essencial, que s’obté de la seva arrel, de gran poder sedant.

La valeriana actua com a agent sedant, relaxant el sistema nerviós i el cervell. Al contrari del que passa amb altres tranquil·litzants, aquesta planta no debilita ni esgota qui la consumeix, motiu pel qual se sol recomanar a les persones que tenen problemes per agafar el son; també per a les afeccions relacionades amb l’estrès i l’ansietat, que poden derivar en altres com la histèria, mals de cap, migranyes, dolors estomacals o hipocondria. A més, alleuja els símptomes d’angoixa, emotivitat o tristesa i nerviosisme.

Malgrat ser un relaxant natural és molt important respectar determinades pautes, com ara no combinar el seu consum amb el d’altres medicaments per a la depressió o sedants, ni amb la ingesta d’alcohol, ja que intensifica l’efecte de somnolència.

La valeriana es pot trobar en càpsules, en extracte en sec, com a oli essencial, en gotes o en infusió.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari