Publicat el 12/10/2018

Nom científic: Equisetum.

És una planta prima i estèril de la família de plantes vasculars i es considera un fòssil vivent. S’assembla a l’alfals i es reprodueix per espores en comptes de llavors com les plantes més habituals.

És ben coneguda i útil per les seves propietats antiinflamatòries, antioxidants, antisèptiques i antimicrobianes. A part dels múltiples beneficis de la cua de cavall per a la salut, la tija s’utilitza àmpliament en la indústria cosmètica, en particular en xampús.

L’absorció de la sílice és molt poc freqüent entre les plantes que creixen a la terra, però la cua de cavall és una excepció. A més, aquesta herba també conté molts nutrients, incloent calci, manganès, ferro, saponines, flavonoides, tanins, àcid cafeic, alcaloides, fitosterols, àcids grassos, àcids fenòlics, glucòsids i àcid aconític. Pot alleujar cremades, talls, úlceres bucals, incontinència, artritis, gota, càlculs renals i moltes altres malalties.

És una herba increïble per a problemes de pell i cabells, a més de salut en general. Ajuda a aconseguir una pell lliure d’acne, a suavitzar arrugues i a mantenir els cabells saludables i lliures de caspa.

Tisana: la mesura aproximada per a una dosi personal és d’una cullerada sopera d’herba seca en un vas d’aigua; com a diürètica, bullida durant 2 minuts, i com a remineralitzant, bullida entre 15 i 20 minuts. Aquest preparat es pot utilitzar com a tisana per a la seva ingestió, o també per a ús extern: compreses, banys, emplastres, etc.

 

Redaccció La Clau

Deixa un comentari