Publicat el 11/06/2024

Planificar les reformes a la llar

 

Quan arriba el moment d’afrontar les reformes a la llar, una planificació adequada és el millor aliat possible. Es tracta de fer un pressupost al detall en el qual estiguin previstos els terminis en què es faran cadascuna de les obres

Segons els experts en decoració, el punt d’arrencada ha de ser molt planificat, amb una visió de conjunt. Pintar la casa? Reformar la cuina? Hem de rumiar quines són les intervencions que volem fer per posar al dia la nostra llar, pensant amb una mirada a llarg termini, però sense deixar de banda que potser ho haurem de fer per parts.
La temporada de l’any anirà molt lligada a les nostres necessitats tècniques. Cal tenir en compte la climatologia de cara a allò que farem: a l’estiu els dies són més llargs, fa més sol per als assecats…, però costa més de trobar tècnics. I si les reformes es fan a la tardor o a l’hivern, amb les finestres tancades, probablement es generaran menys molèsties als veïns. Així mateix hem de pensar si deixarem la casa mentre es fa la reforma o si podrem conviure amb les rehabilitacions, i també quin moviment de mobles i preparatius caldran.
Un cop hagis decidit el que consideres que s’ha de fer, arribarà l’hora dels pressupostos. S’han de buscar professionals solvents que vinguin a veure l’espai on es farà la reforma. Convé demanar diversos pressupostos, convenientment signats. No és un procés ràpid i cal ajustar-los sovint, però marcaran el bon resultat de les reformes que ens plantegem de fer.
Un altre aspecte fonamental a l’hora d’endegar una reforma és que abans cal sol·licitar diversos permisos i llicències a l’Ajuntament, en funció de si són obres menors o majors. És imprescindible informar-se prèviament o acordar amb l’empresa contractada quins tràmits burocràtics se seguiran. També és bo informar-se de si hi ha cap tipus de subvencions que puguin ajudar-nos a reduir despeses.
Altres qüestions importants que cal tenir en compte en les reformes de la llar són la necessitat d’informar-ne la comunitat de veïns, la mecànica de treball que s’ha d’acordar amb l’empresa, els pagaments i les notificacions a tothom que visqui a prop.

Redacció La Clau

Deixa un comentari