Publicat el 24/07/2019

Malgrat el que pugui semblar, avui dia ja no és necessari disposar d’un ampli pati o d’un enorme jardí, ni tampoc invertir una fortuna per poder tenir una piscina a casa. Amb un petit espai i un pressupost modest pots dissenyar-ne una que s’ajusti a les teves necessitats, ja que n’hi ha de moltes formes, materials i estils i els resultats són realment espectaculars.

Qualsevol piscina, gran o petita, d’aigua dolça o salada, ha de complir una sèrie de requisits pel que fa a disseny i aplicació de funcionalitats, així com en aquells aspectes relacionats amb la seguretat. Un dels primers passos a seguir és prendre les mesures que tindrà la teva futura piscina. La forma dependrà tant de l’espai de què disposes com del teu propi gust. Tria un estil que vagi bé amb la casa i que sigui coherent amb la decoració i l’estètica de l’espai.

La ubicació de la piscina ha d’estar condicionada per l’orientació del sol i tenir una bona relació de proporcionalitat entre la làmina d’aigua i la zona de solàrium. Es pot maximitzar la zona de bany prenent mesures que permetin completar l’espai amb mobiliari com gandules o una zona d’estar.
Per guanyar espai en jardins petits, una bona estratègia és posar els elements més importants en un dels límits de la parcel·la. Encertaràs si, a més, adosses la piscina a un mur amb interès decoratiu pel seu acabat o color.

Pel que fa als materials, ja sigui fusta, formigó, rajola o ceràmica, l’important és que tot el conjunt s’ajusti en perfecta sintonia.

Per evitar cometre errors, el millor que pots fer és deixar-te assessorar per especialistes.

 

Redacció La Clau
Foto: www.homify.com

Deixa un comentari