Publicat el 17/11/2016

S’anomena pírcing la perforació de la pell i capes adjacents amb el propòsit d’inserir-hi un objecte metàl·lic. La perforació oral és una pràctica molt antiga que varen adoptar moltes cultures amb motius místics, religiosos, sexuals o estètics. Actualment aquesta pràctica respon a una moda d’art corporal i com a senya d’identitat.
Aquesta moda pot agradar més o menys, però l’important és que quan una persona es decanti per aquest tipus de pràctica ho faci en un lloc reconegut que reuneixi les mesures d’higiene necessàries (esterilització del lloc i dels instruments).
Els pírcings poden presentar complicacions: infeccions i inflamacions cutànies, al·lèrgies per sensibilització al metall, transmissió de malalties (hepatitis B o C ). Els de boca i llengua són de molt més risc per les seves característiques especials.
L’increment de la població amb pírcings ha provocat un augment important en consultes odontològiques en aquest tipus de pacients. Aquestes persones haurien de realitzar un seguiment més exhaustiu de la seva salut oral per evitar possibles complicacions odontològiques.
És important visitar periòdicament l’odontòleg per avaluar si els teixits periodontals pateixen algun tipus d’infecció i evitar d’aquesta manera els possibles riscos que puguin posar en perill la salut.

Redacció La Clau

Deixa un comentari