Publicat el 01/12/2016

Les pintures per revestir parets i sostres han evolucionat molt al llarg de la història, i és evident que han guanyat en resistència, durabilitat, estabilitat i facilitat d’aplicació.

Les parets són la pell de la nostra llar, el continent que dóna color i consistència als interiors. És per aquest motiu que, a més de crear un ambient agradable i que ens faci sentir còmodes, també hem de tenir cura de la qualitat de l’aire que respirem.

A partir dels anys quaranta, a la pintura se li van incorporar substàncies sintètiques i es varen substituir els olis vegetals i les resines per derivats del petroli, dissolvents i additius que poden provocar una resposta exagerada o inapropiada del sistema immunitari en persones al·lèrgiques o asmàtiques.

La reacció a aquestes substàncies pot sorgir ben aviat o al cap d’un temps, generant mal de cap, nàusees, picor d’ulls, llagrimeig, tos, mocs o fins i tot dificultat per respirar.
La solució són les pintures ecològiques, es tracta de pintures plàstiques amb un nivell de toxicitat molt baix que s’empren per pintar parets i sostres, sobre guix, ciment o Pladur. L’assecat és ràpid i el manteniment fàcil, ja que es poden rentar amb un drap humit.

Les pintures ecològiques estan fetes amb matèries primes naturals, que no contaminen i són aptes per a persones amb problemes d’al·lèrgies.

Les més segures es caracteritzen per l’absència total d’emissió de dissolvents orgànics i compostos perjudicials per a la salut i el medi ambient.

Si us decidiu a renovar la pintura de la vostra llar, escolliu les que portin l’etiqueta ecològica de la Unió europea (COV), que són les que compleixen les directrius europees en limitar el contingut de compostos orgànics volàtils. El seus ingredients bàsics són d’origen vegetal o mineral, com resines, midons, olis de llinosa o de fruites cítriques i ceres.

Les superfícies pintades amb productes ecològics atrauen menys pols i no alteren l’equilibri dels ions de l’aire, fet que beneficia l’organisme. No produeixen residus nocius per a l’ambient i són biodegradables i respectuoses amb l’entorn.

Les pintures naturals permeten que la casa respiri, deixant passat el vapor d’aigua i creant una atmosfera interior sana i sense humitats. Així, en mantenir les parets seques i transpirables, s’evita la formació de fongs i bacteris, la qual cosa garanteix parets més higièniques i que la pintura es mantingui en bon estat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari