Publicat el 29/10/2021

Els sostres poden aportar molt a la decoració de casa teva. Els decoradors asseguren que el seu color no només crea efectes visuals, sinó que transmet sensacions com recolliment, neteja, calidesa…

La pintura ens ofereix múltiples possibilitats. El color més tradicional, el blanc, a més d’aconseguir que els espais semblin més alts genera sensació de neteja si contrasta amb la pintura de les parets. En el cas dels sostres alts, pintar-los d’un color diferent del de les parets farà que visualment semblin menys elevats i restarà fredor a l’ambient. La pintura també es pot utilitzar per delimitar zones pintant el sostre de manera parcial. Si el que es busca és el contrari, però, només caldrà pintar el sostre del mateix color que les parets per fer desaparèixer els límits.

Un altre recurs que cada vegada s’utilitza més en els sostres és el dels papers pintats i els vinils. Es fan servir sobretot en dormitoris, per generar contrastos o crear un punt focal que acompanyi a l’hora de dormir i en despertar-se.

Una darrera opció, aquest cop per aportar calidesa, és la fusta. Si ja tenim terra de parquet, podem revestir el sostre amb el mateix material o amb un de similar, o bé afegir-hi bigues de fusta.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari