Publicat el 12/03/2019

Dur objectes solts dins de l’habitacle del cotxe, per petits que siguin, redueix la seguretat dels ocupants, ja que poden convertir-se en projectils en cas de frenada brusca o d’accident. A més, si estan col·locats a la safata del darrere treuen visibilitat al conductor, mentre que si es troben al seient del copilot poden provocar distraccions en estar pendents que no caiguin quan s’accelera o es frena amb brusquedat.

Malgrat que deixar els objectes sense cap mena de subjecció a l’interior del vehicle és una pràctica molt estesa, convé tenir en compte que poden arribar a incrementar el seu pes fins a 50 vegades en cas de frenada o col·lisió.

També hem de saber que un pes excessiu en els seients, i a més sense subjectar, influeix en el comportament del vehicle. Així doncs, qualsevol moviment o operació d’emergència que fem necessitarà més temps i espai per realitzar-se.

D’altra banda, per maniobrar amb confiança és aconsellable tenir una visibilitat total des de qualsevol perspectiva. Per aquest motiu, si es transporten objectes massa grans en els seients i es redueix el camp de visió del conductor de la part de darrere, és necessari disposar d’un mirall retrovisor dret que estigui reglat correctament.

Altres pràctiques habituals com tombar el seient del copilot o treure la safata del darrere per dipositar-hi objectes també constitueixen un perill durant la conducció. Tot i que no estan prohibides, sempre és aconsellable que la càrrega que es porti en aquests espais estigui ben subjecta per evitar que surti projectada cap als ocupants.

Per circular amb més tranquil·litat i seguretat, tant l’equipatge com els embalums de menor grandària s’han de guardar en el maleter col·locats de forma ordenada. També es pot recórrer a col·locar una baca o un petit remolc en el vehicle, sobretot quan es porta material voluminós i pesat. Sigui com sigui, la càrrega sempre ha d’estar ben repartida i subjecta perquè no es mogui durant el trajecte ni redueixi l’estabilitat del cotxe.

La recomanació que sempre hem de tenir en ment és que tots els objectes s’han de dipositar al maleter o a les guanteres i en diferents espais de l’habitacle destinats a aquesta finalitat i situats als respatllers dels seients davanters, reposabraços i portes.

Si viatgem amb mascotes petites hauran d’anar dins d’una gàbia situada sobre el sòl del vehicle per darrere del respatller dels seients davanters, mai ocupant un seient o damunt d’un passatger.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari