Publicat el 04/11/2021

La tardor, com la primavera, és una època de transició. Durant aquests mesos de l’any deixem de banda la roba lleugera per lluir peces més càlides, i amb els perfums passa el mateix: ens oblidem de les fragàncies de notes fresques
i subtils i busquem olors més intenses.

Segons els professionals de la perfumeria, el toc de sobrietat i elegància dels perfums de tardor l’aporten les essències de molsa de roure, la bergamota i el cedre. Pel que fa a les famílies olfactives, que són les que permeten classificar les diferents fragàncies existents al món de la perfumeria, les que més s’utilitzen en els perfums de tardor són:

Fusta. Engloba aquells perfums amb notes de fusta, intensos i amb caràcter. Tot i que van començar sent la base de fragàncies masculines, s’han anat obrint un espai entre les femenines. Es caracteritzen per ser càlides, versàtils i de llarga durabilitat. Poden estar compostes de notes càlides i opulentes com el sàndal o el pàtxuli, seques com el cedre o fresques com el pi.

Orientals. Els perfums que pertanyen a aquesta família olfactiva solen ser dolços, intensos i càlids, per això és recomanable utilitzar-los en èpoques de l’any fredes. Es componen de matèries primeres com l’ambre, vainilla, espècies, fustes, resina i tabac.

Florals. És la més popular, atès que reuneix les notes olfactives més habituals en el món de la perfumeria. També és la més atemporal, ja que se sol utilitzar a totes les èpoques de l’any. El gessamí, la rosa, la violeta, el lliri, o els rams de flors són les notes florals més representatives d’aquesta la família.

Xipre. Es caracteritza per ser molt intensa i amb caràcter. L’aroma de xipre tradicional combina notes de sàndal, bergamota i pàtxuli, però en l’actualitat se sol trobar també barrejat amb notes florals o cítriques. Ofereix un contrast excel·lent entre les notes de sortida fresques i lleugeres com la bergamota i la base més profunda i terrosa que li aporta la molsa de roure.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari