Publicat el 17/11/2016

Les causes de pèrdua d’audició sobtada son molt variades; entre algunes de les possibles es troben: les infeccions virals, traumes acústics, tumors, consum de medicaments, exposició a sorolls forts i continuats, i també pot ser hereditària.
El soroll pot procedir de l’entorn laboral o per una exposició voluntària; per exemple, la música molt alta en concerts, locals nocturns, discoteques i equips de música amb o sense auriculars.
A mesura que ens fem grans, les cèl•lules ciliades de l’oïda interna comencen a morir. Això ens passa a tots, però algunes persones perden capacitat auditiva abans i amb més rapidesa. Aquesta pèrdua d’audició es coneix com a presbiacúsia.
Per a la majoria de les persones amb presbiacúsia, el primer que desapareix es la capacitat d’escoltar sons d’alta freqüència, de manera que el primer que notaran serà la dificultat per escoltar el que es diu, o sigui les veus, ja que la parla conté sons d’alta freqüè17ncia. Es poden manifestar també xiulets o sorolls a les oïdes, mals de cap, problemes de visió, marejos i en alguns casos vertígens.
Quan es notin alguns d’aquests símptomes, seria bo d’acudir a l’especialista per obtenir assessorament sobre els possibles tractaments per a la pèrdua d’audició relacionada amb l‘edat. No existeix curació per a la presbiacúsia, però hi ha tractaments que ajuden a portar una vida normal. En la majoria dels casos, els audiòfons són de gran ajuda.

Redacció La Clau

Deixa un comentari