Publicat el 19/05/2022

La primavera augmenta el desig sexual.

 

Hi ha la creença generalitzada que a la primavera es produeix un augment del desig sexual. Tot i que és complicat per a la ciència determinar si això passa realment, hi ha estudis que demostren que en aquesta estació de l’any el nostre cos i ment experimenten canvis que produeixen una mena de despertar sexual.

Els estudis científics relacionen la fertilitat estacional dels animals, i per tant la dels humans, amb la primavera. N’hi ha que donen raons evolutives per explicar l’augment del desig sexual en l’esser humà, argumentant que la tasca de sobreviure a la temporada de freds els resultava molt més difícil si no tenien parella. El cas és que hi ha molts factors que, segons els experts, poden influir en l’augment del desig sexual en aquesta època de l’any:

 • Les hores de llum
  Tan bon punt la primavera anuncia el seu inici, els dies s’allarguen, les temperatures pugen i és més fàcil tornar a connectar amb la parella o buscar trobades sexuals.
 • El sol
  En exposar-se a la llum solar, el cos produeix vitamina D, la qual està associada amb la presència de la testosterona, l’hormona sexual masculina per excel·lència. Prendre el sol també fa que el cos alliberi endorfines, cosa que ajuda a reduir l’estrès, aixecar l’ànim i estimular la resposta sexual.
 • La calor
  Als mesos calorosos hi ha un augment de la producció de feromones i melatonina, substàncies decisives per a l’activació sexual de l’organisme.
 • La roba
  La indumentària també és un factor que atrau molt més, ja que tendim a fer servir roba molt més lleugera que ens proporciona comoditat.
 • L’alimentació
  Acostumem a refrescar-nos molt més, consumint fruites i verdures. Això provoca que estiguem més desperts i sense adonar-nos implementem més vitamines en el nostre cos, aconseguint més benestar físic.

D’acord amb els especialistes, el desig augmenta a la primavera perquè l’estat d’ànim millora per l’alliberament d’endorfines, després que en els mesos freds, moltes persones experimentin una certa apatia que afecta la seva conducta sexual.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari