Publicat el 22/05/2021

La primavera és, juntament amb la tardor, una estació de canvi, i per tant un moment de renovació durant el qual és habitual patir una caiguda de cabells més important que en la resta de l’any.

La caiguda dels cabells és un problema que se sol relacionar amb motius estètics, tot i que poden amagar altres problemàtiques que tenen a veure amb la salut, com poden ser: l’estrès, cansament, canvis hormonals, tractaments agressius per al cabell (xampús i altres cosmètics tòxics), alimentació desequilibrada, algunes malalties (diabetis, anèmia…), etc.

A totes aquestes raons s’ha de sumar la més lògica: el cicle capil·lar. És absolutament normal que perdem entre 50 i 80 cabells al dia, i és que, en aquest cicle, entre un 12 i un 15% es troben en fase de canvi. Aquesta caiguda estacional és un procés normal que no dura més de 4 o 6 setmanes.

Moltes vegades és difícil evitar-ne la caiguda, però és important tenir en compte alguns consells per reforçar les fibres capil·lars: eixugar-nos els cabells molt suaument amb una tovallola per evitar el trencament de les fibres capil·lars, pentinar-nos també suaument per evitar aquest trencament, no abusar de planxes i assecadors, fer servir protectors capil·lars per evitar que el sol ens faci malbé els cabells i seguir una dieta equilibrada. Si el problema s’agreuja, és millor consultar el dermatòleg.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari