Pedra tosca: utilitat i beneficis | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/12/2019

Es tracta d’una pedra volcànica i de diferents formes, encara que gairebé sempre són allargades o anguloses. Està formada per uns components que s’han unit durant el refredament del magma d’alta viscositat, i la majoria són resistents tant al fred com a la calor. Solen destacar per la seva duresa i per produir un efecte suau sobre la superfície treballada, que en aquest cas serà la nostra pell.

La seva composició pot variar entre diferents minerals, com el quars, òxid de potassi, alúmina, magnèsia, bicarbonat o òxid ferrós, però principalment el sílice. A causa de les diferents proporcions en què es poden presentar aquests elements, la pedra tosca es pot trobar en diversos tons, que poden anar des del gris fins al verdós, passant pels colors blanquinosos, vermellosos o negres.

És l’instrument estrella per retirar la pell morta dels peus, durícies i ulls de poll. Aquesta pedra, molt usada a l’hora de realitzar la pedicura, també es pot utilitzar tant en els colzes com a les mans.

Com podem utilitzar-la?
L’exfoliació de la dermis dels peus és essencial. És una zona que passa la major part de l’any protegida, però l’ús de sabates de taló i sobretot de plataforma produeix dureses i altres asprors a la pell d’aquesta zona. Una de les millors eines per a una exfoliació gens agressiva és, precisament, la pedra tosca, que té una textura ideal per netejar les superfícies delicades, fins i tot la planta dels peus, que està plena de terminacions nervioses i la seva estimulació adequada produeix una relaxació profunda.

Per treure el màxim profit de la pedra tosca, l’ideal és remullar els peus en aigua tèbia. Podem ensabonar-los prèviament amb un sabó líquid amb PH neutre i, dins de l’aigua, fregar les zones a tractar amb moviments circulars i suaus, fent més èmfasi en les parts calloses o amb més durícies. No cal pressionar molt perquè, tenint la pell tova per l’aigua, les asprors es retiren molt fàcilment. El temps de massatge per sessió és d’un parell de minuts, i un cop finalitzat es procedeix a netejar la zona amb aigua abundant i a assecar suaument amb una tovallola.

Els experts en dermatologia recomanen usar-la dues o tres vegades per setmana. D’aquesta manera s’aconseguiran uns peus suaus, llisos i lliures de asprors i callositats.
Després de cada ús, la pedra tosca s’ha de rentar en profunditat amb aigua i sabó per evitar que els bacteris es reprodueixin. De tant en tant és bo fer-la bullir durant cinc minuts perquè desapareguin tots aquests microorganismes. Finalment, cal deixar-la assecar i guardar-la en un lloc sense humitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari