Publicat el 21/05/2022

Pautes per endreçar la casa a la primavera, sinònim de renovació.

 

Després de mesos de fred i calefacció, endreçar la casa ens ajuda a renovar l’energia i mantenir els ambients saludables, confortables i acollidors.
Les pautes que donen els experts per aconseguir una casa ben endreçada durant la primavera són:

Desfer-nos de tot allò que no necessitem. Cal que ens acomiadem d’aquells objectes, peces de roba, articles de decoració, etc., que hem acumulat i que ja no ens aporten res. Els papers, revistes i altres objectes que estiguin escampats a la taula o les tauletes de la sala podem col·locar-los en un prestatge. A la cuina, convé organitzar els calaixos –els coberts, les cassoles, els plats– i llençar els estris que s’hagin fet malbé, siguin vells o no utilitzem.

Classificar els objectes. És aconsellable fer piles amb totes les coses per establir quines ens quedem, quines donem i quines llencem. Això ens donarà una idea de quina quantitat d’espai necessitarem per encabir el que conservem.

Preparar el rebedor. Un del primers espais de casa que hem d’endreçar és el rebedor. Hem de desar els abrics, els mocadors i tota la roba d’hivern que tinguem al penja-robes o als armaris de l’entrada de casa. Podem posar-hi branques de flors seques o alguna imatge amb estampats alegres per donar-li un toc primaveral.

Posar a punt la terrassa. Si tenim un balcó o una terrassa, l’haurem de netejar i llençar el que haguem acumulat durant l’hivern. També cal que comprovem que els mobles estiguin en bon estat i, si cal, els donarem una capa de vernís o pintura. Després, serà el moment de plantar plantes noves o posar-hi detalls florals.

Renovar els tèxtils. Els coixins, les cortines i les catifes que ens han acompanyat durant els mesos freds s’han de canviar per altres de teixits més frescos i acolorits. Les fibres vegetals són perfectes perquè són molt lleugeres.

Apostar per la senzillesa. En l’actualitat, les tendències minimalistes són una bona opció per mantenir l’ordre a casa nostra. Si deixem només el que sigui necessari a cada habitació, invertirem menys temps a ordenar i netejar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari