Publicat el 16/10/2019

Ara que estem a la tardor i el fred s’acosta, les catifes es converteixen en una bona opció per decorar els terres de casa nostra. Per treure’ls partit, hem de tenir en compte una sèrie de pautes:

L’estètica
La catifa ha de quadrar amb la decoració de l’estança on la col·locarem. Hem de tenir en compte el color del terra i les parets, així com el mobiliari i elements decoratius per escollir una opció que els complementi.

El color
Els tons clars aporten lluminositat i eixamplen l’espai, de manera que les catifes en aquestes tonalitats són ideals per a pisos petits. Per a grans estances, en canvi, aposta per catifes fosques, ja que donaran calidesa a l’espai.

La mida
Al menjador tant la taula com les cadires han de quedar dins de la catifa, fins i tot quan les moguem per aixecar-nos. Al saló, les potes del sofà han de trepitjar la catifa, i aquesta ha de ser més petita que la butaca perquè no sobresurti. En un dormitori, l’ideal és que ocupin l’espai del llit i de les tauletes.

La ubicació
Si en una estança tenim una única catifa, el millor és que estigui en el centre i ben centrada. També tingues en compte que en un espai gran són l’element perfecte per delimitar àrees com, per exemple, el menjador i la sala.

Tipus de pèl
Les catifes de pèl curt són generalment més resistents, més fàcils de netejar i més econòmiques que les de pèl llarg. Però aquestes darreres són més suaus i còmodes. En els interiors on preval la calidesa i el confort, com en la decoració nòrdica, fan que les habitacions es vegin més acollidores. Com a regla general, les zones de pas es beneficiaran d’una catifa de pèl curt, mentre que una de pèl llarg és més apropiada per a la decoració de salons i dormitoris.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari