Parquet i tarima: diferències | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 19/01/2019

En els darrers anys s’han posat molt de moda els terres de fusta com el parquet o la tarima, que a més de càlids donen un toc acollidor i elegant a qualsevol casa. Si esteu pensant a posar un terra de fusta haureu de conèixer la diferència entre parquet i tarima.

El parquet són taulers de fusta que acostumen a tenir aproximadament 1 cm de gruixària. L’ample i la llargada són variables, però acostumen a tenir com a màxim uns 45 cm
de llarg. S’instal·len en brut encolades sobre una superfície ben anivellada, i s’acaba polint i envernissant els taulers.

La tarima flotant es col·loca sobre el terra perfectament anivellat. Els taulers no van enganxats, sinó amb encadellat, com si fos un trencaclosques
Dintre de les tarimes flotants, la capa d’ús, que és la làmina que veiem i trepitgem, pot ser de fusta natural o bé sintètica o laminada.

Una tarima flotant de fusta acostuma a tenir 14 mm de gruixària, i el gruix de la seva capa d’ús de fusta noble sol ser d’uns 3 mm. Són fàcils d’instal·lar i ja venen amb el vernís de fàbrica.

Una tarima flotant laminada o sintètica acostuma a tenir
8 mm de gruixària i es diferencien unes qualitats d’altres per la seva resistència a l’abrasió.

Font: www.decoraymas.com

Deixa un comentari