Publicat el 26/01/2021

L’ús de les parets de vidre es remunta a unes dècades enrere, quan es van començar a utilitzar en edificis que buscaven millorar la comunicació visual dels espais. Amb el pas del temps, es va veure que els seus avantatges podien beneficiar també altres construccions i el seu ús es va estendre a oficines i a llars.

Avui dia, aquest tipus de paret el trobem en cases d’estil modernista o minimalista. El seu tret principal és que fan que els espais es vegin més il·luminats i amples, ja que no obstaculitzen el flux de claror. Si alguna de les estances comunicades compta amb una entrada de llum, permetrà il·luminar de manera senzilla tots dos espais. Això es tradueix en un estalvi de llum considerable, ja que implica un aprofitament més eficient de la llum natural.

Les parets de vidre, a més, són peces claus per aconseguir una comunicació fluïda sense restar metres quadrats. La grandària de les cases augmenta en el moment en què s’instal·la una d’aquestes parets, ja que es poden projectar espais lluminosos, diàfans i, al mateix temps, íntims.

El material que s’utilitza rep el nom de vidre de seguretat o laminat, i està tractat perquè sigui molt resistent. Gràcies als avenços tècnics, a més del tradicional vidre temperat o el de pavès podem triar entre una àmplia gamma de vidres estampats que ajuden a aportar un toc més personal. A més, els murs de vidre de seguretat que s’utilitzen actualment aïllen acústicament les estances que separen i filtren els raigs UVA perquè no facin malbé el mobiliari.

Les parets de vidre són un element molt versàtil que ens permet imaginar de forma diferent els interiors. També es poden utilitzar per dividir ambients en un mateix espai:
Salons. Un envà de vidre permet independitzar el saló de la cuina o del menjador sense crear barreres. Així es pot tenir la millor vista de dos ambients diferents i una il·luminació excel·lent.
Cuina. Les particions de vidre són una excel·lent solució per a cuines petites. Substituir alguna de les seves parets per murs envidrats ampliarà el seu camp visual i farà que la llum natural entri pels espais adjacents.
Rebedors. Les parets de vidre són una solució elegant per a l’accés a la llar, ja que eviten la sensació d’estretor.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari