Publicat el 01/06/2017

Els parcs del Maresme, el paradís ben a prop. Muntanyes, valls, boscos i planes formen el límit natural que separa la nostra comarca de les del Vallès, la Selva i el Barcelonès. Una zona amb un enorme potencial natural que s’estén al llarg de les més de 20.000 hectàrees que sumen els parcs del Montnegre i el Corredor, el de la Serralada Litoral i el de la Serra de Marina.

Tal com explica al seu web el Consorci de Promoció Turística del Maresme, els parcs de la nostra comarca disposen de més de vuit-centes espècies vegetals i prop de dues-centes vint de vertebrats. Això els converteix en zones de gran riquesa natural que ofereixen racons de gran bellesa i magnífiques vistes, perfectes per fer-hi una escapada.

Per tal de poder-hi accedir, el Consorci, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha senyalitzat una xarxa de camins i senders que uneixen totes les poblacions del Maresme i que es poden recórrer caminant, en bicicleta o a cavall. Només cal decidir per quin d’ells volem començar:

Parc Serralada litoral
Els turons caracteritzen aquest espai format per tres unitats: la Conreria, Sant Mateu i Céllecs. El seu paper ecològic és bàsic, ja que posa en contacte el litoral amb les valls interiors. D’altra banda destaquen els dòlmens, les restes ibèriques, les ermites i els castells que conviuen amb masies encara envoltades de conreus.

Parc del Montnegre i del Corredor
Les seves magnífiques pinedes de pi pinyer del vessant litoral es transformen en alzinars, rouredes i suredes cap a l’interior del massís. També hi podem trobar dòlmens neolítics, restes ibèriques i esglésies medievals.

Parc Serralada de Marina
Malgrat la pressió humana que exerceixen els nuclis urbans que l’encerclen, aquest parc presenta una fauna i una vegetació notables i conserva encara un ric patrimoni històric, amb poblats ibèrics, monestirs i masies.

 

Font: www.costadebarcelonamaresme.cat
Redacció La Clau

Deixa un comentari