Publicat el 09/07/2020

El paper de paret és un revestiment original i amb moltes possibilitats. Si el fem servir a la cuina la transformarà, donant-li un toc atractiu i personal gràcies a les múltiples combinacions de colors i patrons que existeixen. A més, el paper decoratiu per a cuina és resistent i fàcil de rentar, ja que sol tenir una composició vinílica.

El paper pintat és una solució decorativa assequible i que alhora et permet recrear aquells ambients i estils que millor s’adapten a la teva personalitat. Utilitzar paper pintat a la cuina és una solució excel·lent per delimitar àrees, com la zona de l’office, la de cocció o rentat.

Triar el model adequat permet crear efectes visuals sorprenents perquè l’espai sembli més ampli i lluminós. A més, empaperant els diferents fronts podràs transformar també l’aparença dels armaris o els calaixos.

Atès que a la cuina es creen vapors i hi ha nivells alts d’humitat i greixos, abans d’empaperar-la haurem de triar un paper pràctic, resistent i fàcil de netejar. La millor opció és el vinílic d’alt gramatge, ja que compta amb una capa vinílica impermeable que li aporta més resistència i queda com a nou si es neteja amb un drap humit.

Si has triat un paper pintat tradicional, no és aconsellable utilitzar-lo a la zona de la pica, perquè els elevats nivells d’humitat podrien acabar desenganxant-lo. Tampoc no es recomana fer-ho a la zona de cocció, ja que se sol acumular massa condensació i hi ha molt de greix.

Tingues en compte que no cal empaperar tota la cuina. Si col·loques el paper en llocs puntuals aconseguiràs potenciar encara més el seu efecte. Recorda que en parets petites és millor triar dissenys no gaire grans per evitar que quedi massa recarregat.

Pel que fa a les rajoles, és possible enganxar el paper pintat, però vés molt amb compte que no hi hagi imperfeccions o trencaments en l’enrajolat, ja que són molt visibles un cop enganxat el paper. Fes servir massilla i una espàtula per omplir totes les juntes fins que la paret quedi completament llisa per poder enganxar-hi el paper amb cola.

En l’actualitat hi ha models adhesius molt fàcils de posar i treure, però abans d’instal·lar-lo cal que consultis l’etiqueta d’especificacions tècniques per assegurar-te de les seves característiques. Trobaràs dissenys de papers pintats de moda amb motius exòtics, estampats florals, amb molta textura i models que imiten materials de procedència natural, com la fusta, la pedra, pell, maó vist, etc.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari