Publicat el 02/03/2017

L’Osteopatia teràpia alternativa, i com totes elles contempla la malaltia i la salut des d’un punt de vista holístic.

Partint d’aquesta base, els tractaments osteopàtics s’encaminen a l’alleujament de la malaltia mitjançant la recuperació de l’equilibri orgànic en general.

Aquest tractament, que s’anomena manipulació osteopàtica, consisteix en un sistema de tècniques pràctiques orientades a alleujar el dolor, restaurar les funcions i promoure la salut i el benestar.

L’osteopatia treballa sota la premissa que l’estructura òssia està estretament lligada a les funcions de l’organisme, de manera que a través de les manipulacions del terapeuta es restableix la integritat estructural del pacient al mateix temps que la correcta funcionalitat de l’organisme en el seu conjunt, millorant d’aquesta manera la salut en general.

Depenent del teixit sobre el que hagi de treballar l’osteòpata, aquest podrà adoptar diferents tècniques:
Osteopatia estructural: tècnica emprada per corregir disfuncions en l’aparell locomotor.
Osteopatia visceral: aquesta tècnica s’utilitza per afavorir la mobilitat i funcionalitat de les vísceres, assegurant el correcte funcionament orgànic a través de la manipulació i recol·locació de músculs, vísceres, nervis, vasos sanguinis, etc.
Osteopatia craniosacral: tècnica que afavoreix la mobilitat del líquid cefaloraquidi, ja que degut a determinats problemes estructurals com poden ser tensió, traumatismes, contractures o una incorrecta col·locació postural, afecten els nervis cranials i altres teixits, fet que pot provocar xacres com neuràlgies, alteracions de la visió o de l’oïda, marejos, migranyes, trastorns digestius, etc.

Durant la primera visita a l’osteòpata, aquest haurà de fer un test manipulant l’esquelet i comprovant l’estat del pacient en general. Una vegada examinat el pacient, el professional determinarà on i per quines raons s’ha produït el mal específic i treballarà sobre la zona conflictiva per a recol·locar l’estructura.

Deixa un comentari