Publicat el 24/05/2018

El sabó d’Alep té el seu origen a la ciutat siriana que duu el mateix nom, i en el seu moment se li atorgà una certificació de protecció geogràfica especial. Aquest sabó és l’avantpassat del sabó de Marsella i arribà a França a l’Edat Mitjana, a l’època de les croades.

El sabó biològic d’Alep es fabrica gràcies a la recol·lecció de les olives i de les baies del llorer, que es fa entre els mesos d’agost i octubre. Les baies es preparen per submergir-les en aigua bullint a 200 graus i treure’n l’os, per després passar al premsat de la seva polpa, així com de les olives. És un premsat en fred que facilita el manteniment de les propietats d’aquests fruits.

Tradicionalment, el sabó d’Alep es fabrica en pastilla, barrejant els olis obtinguts de la premsada, junt amb l’hidròxid de sodi i l’aigua. Un cop barrejat, es deixa que la pasta obtinguda reposi, per tal de passar a l’eliminació del sodi. Fet això, la pasta resultant es saponifica i queda llesta per estendre i formar els famosos cubs de sabó d’Alep. El procés final és el de l’assecat, que sol durar uns nou mesos.

Aquest sabó és recomanable per a tot tipus de pells, però en especial per a aquelles amb problemes d’acne, èczemes, psoriasi… És un sabó antisèptic i antiinflamatori, i és útil tant per a la pell com per als cabells.

Agraïments a Al Najjar- Maître Savonnier

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco . Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari