Publicat el 17/12/2018

Tots els cotxes elèctrics fabricats a la Unió Europea i als Estats Units estaran obligats a partir de 2019 a emetre un so que avisi de la seva presència a la via; així ho ha anunciat la Direcció General de Trànsit (DGT) a la seva revista digital.

La mesura afecta els vehicles que puguin ser impulsats per un motor elèctric, amb un pes inferior a 4,5 tones, i tant els moguts per bateries, incloses motocicletes i ciclomotors, com els híbrids, híbrids endollables i de pila de combustible d’hidrogen.

Aquesta disposició, que es va aprovar al Parlament Europeu el 2014, serà obligatòria per a tots els vehicles elèctrics que surtin al mercat a partir de juliol de 2019, i a partir de 2021 l’obligació s’estendrà a tots els models. El Reglament Europeu estableix que el so serà emès pels vehicles quan circulin a una velocitat inferior a 20 km/h, tant marxa endavant com marxa enrere.

El motiu pel qual s’estableix aquest límit de velocitat és que diversos estudis han arribat a la conclusió que, quan els cotxes elèctrics circulen més ràpid, el so del mateix rodament és suficient per alertar els vianants de la seva presència.

 

Redacció La Clau
Font: http://revista.dgt.es

Deixa un comentari