Novetats ecobiològiques en els embalatges de bellesa
Aquí van quatre ratlles sobre com s’actua quant a packaging de bellesa, que també forma part del concepte de bellesa ecobiològica i que hauríem de tenir més en compte.
Malgrat formar part de la part més tècnica d’una crema, perfum o gel, cal pensar que cada cop més empreses aposten per reduir el seu impacte ambiental tot seguint polítiques mediambientals i els requeriments dels consumidors.
C de ‘Crystal Renew’, que és una nova resina sostenible, fabricada al 50 % amb materials reciclats i destinada a la fabricació d’embalatges de productes de bellesa (a imatge d’un vidre o plàstic convencional).
Q de ‘Quali Glass Coat 2.0’: es tracta d’un nou mètode de decoració a través de pólvores que permet reduir l’impacte del CO2 que tenen altres mètodes d’estampació de dissenys en el vidre.
O d’‘ombres d’ulls’: aviat les caixetes que contenen les ombres per maquillar els ulls estaran fetes de cel·lulosa motllada que es fabrica a partir de materials de fibra de cel·lulosa com el paper reciclat o fibres naturals (canya de sucre, bambú…) i que són menys contaminants que els plàstics habituals.
T de ‘tap de fusta’, que solen existir en segons quines gammes de productes de bellesa o perfums. Els que han de dur algun component afegit per al seu funcionament (per exemple un tap interior de plàstic) portaran una inserció interior o pestanya perquè les dues parts (fusta i plàstic) es puguin separar i reciclar correctament.
P de ‘pasta de dents’: els tubs actuals, fets en la seva majoria amb fulls de plàstic laminats al voltant d’un full fi d’alumini, no són reciclables. Per sort, aviat podrem reciclar els tubs que es faran d’HDPE (polietilè d’alta densitat), utilitzat per a la fabricació brics de llet i ampolles i amb un elevat índex de reciclatge.
MLeBé
Font: beautynews