Nou avenç contra la pèrdua de cabell per la quimioteràpia | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/10/2019

Un grup d’investigadors de la Universitat de Manchester han desenvolupat un tractament per protegir els fol·licles capil·lars de la quimioteràpia, fet que evitaria la pèrdua de cabell durant aquest tractament oncològic, un dels efectes secundaris més psicològicament angoixants de la teràpia.

Els fol·licles capil·lars són unes petites glàndules que tenen com a principal funció produir cabell, i l’equip de científics ha investigat les propietats d’una nova classe de medicaments, anomenats inhibidors de CDK4 /6, que aconsegueixen aturar la divisió cel·lular sense danyar-los. Els danys en aquesta part de la pell que permet créixer el cabell estan provocats pels taxans, uns fàrmacs anticancerosos utilitzats per tractar alguns càncers. Els inhibidors, en canvi, són menys susceptibles als efectes nocius dels taxans.

Els investigadors confien que el seu treball pugui desenvolupar medicaments d’aplicació externa que disminueixin o suspenguin la divisió dels fol·licles del cuir cabellut per mitigar així el dany capil·lar induït per la quimioteràpia. Tot i així, els científics insisteixen que encara necessiten temps per poder seguir avançant en aquest projecte.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari