Publicat el 11/10/2021

Moltes vegades es tenen espais d’una casa sense aprofitar, ja que no sabem com distribuir-ho. Una idea que us servirà per treure profit a tots els metres, a més de ser una solució còmoda i atractiva, és unir espais i crear ambients integrats.

Podreu aconseguir espais més oberts i molta més amplitud si elimineu la separació entre dos o més espais. Per aconseguir-ho haureu de tirar alguna paret, sempre comprovant que no perjudiqui l’estructura de la casa.

 1.  El més habitual és ajuntar la cuina i el menjador; dins del mateix espai es pot posar algun element perquè «separi» els espais. Per exemple, una cosa que es demana molt són les illes de cuina.
 2. També és força freqüent ajuntar dormitoris: si un espai no s’utilitza per dormir, podeu ajuntar-lo amb el dormitori i fer per exemple un vestidor, o fins i tot ajuntar-lo amb el lavabo.
 3.  Si tenim un balcó petit, una altra idea podria ser tancar-lo amb finestrals per aprofitar més l’espai.
 1.  I si teniu un habitatge bastant alt, podeu aprofitar l’alçària per fer un altell; per exemple, podríeu posar el dormitori a dalt.

Alguns consells que us donem si decidiu apuntar-vos a aquesta tendència:

 • Quan uniu dos espais, poseu el mateix paviment: heu de decidir-vos per un que sigui adequat per als ambients que vulgueu integrar.
 • Igual que és important que el paviment sigui el mateix, també s’han de relacionar els colors de l’estància. Així, és recomanable tenir el mateix color de paret.
 • És important seguir la mateixa línia ens els dos espais que vulgueu ajuntar. El mobiliari ha de seguir el mateix estil.
 • I ja que parlem de l’estil del mobiliari, és fonamental seguir el mateix estil general de decoració. Decidiu-vos per un únic estil, ja sigui nòrdic, industrial, minimalista…

Si voleu ajuntar espais però us agradaria diferenciar-los amb una petita separació, ho podeu fer de les següents maneres:

 • Podeu posar un panell de vidre, així aconseguireu donar amplitud i molta lluminositat sense que els espais estiguin connectats del tot.
 • Una altra opció és «dividir» els espais amb un muret: es podran veure els espais units, però amb un petit element que els separa.
 • També podeu posar el paviment a diferents altures. Per exemple, podríeu posar la cuina en un nivell una mica més alt que el menjador, i d’aquesta manera aconseguireu diferenciar millor els espais.
 • Seguint amb l’exemple del menjador i la cuina, podeu «separar-los» amb diferents elements. Per exemple, podeu posar una illa de cuina, una barra de bar o fins i tot podeu simular la separació amb el sofà. També, tant si ajunteu el menjador i la cuina com una habitació amb un lavabo, podeu posar entre els dos espais un armari o una llibreria.
 • Finalment, si no desitgeu tenir parets però voleu que la separació es vegi més clara, podríeu posar una porta corredissa, una cortina o fins i tot lloms de fusta.

 

Marta Álvarez
Dema Interiors
Imatges d’inspiració extretes de Pinterest

Deixa un comentari