Publicat el 27/11/2021

Un radiador net ajuda a aconseguir més eficiència energètica, ja que la pols que s’acumula entre les ranures pot impedir que la calor flueixi de forma òptima.

 

Pren nota de les pautes que fan servir els experts per netejar a fons els radiadors:

  1. Desconnecta’l. La neteja s’ha de fer amb el radiador apagat i fred. Per protegir el terra i la paret, col·loca diaris vells o draps humits al voltant de l’aparell.
  2. Dispara aire fred amb un assecador de cabells per tot el radiador per tal que la pols superficial se’n vagi. Després, neteja les ranures i les cantonades. Al mercat trobaràs raspalls llargs i fins que t’ajudaran a retirar la pols de les zones menys accessibles.
  3. Utilitza vapor per a una neteja més profunda. Després d’eliminar la pols, es recomana fer servir un netejador a vapor per a la brutícia més incrustada.
  4. Per completar la neteja, passa-hi un drap amb desgreixador barrejat amb aigua. Un cop fet això, asseca bé tot el radiador per evitar l’oxidació per humitat.

En el cas dels radiadors de ferro colat, s’aconsella utilitzar una aspiradora potent o un compressor d’aire per succionar o bufar tota la pols. Abans, però, també convé cobrir el mobiliari del voltant perquè no s’embruti. Per netejar l’exterior, barreja aigua tèbia amb detergent neutre o un desengreixant, mulla una esponja amb aquesta solució i passa-la per tot el radiador. Després, asseca tota la superfície amb un drap suau o una baieta de microfibra.
Recorda que, a banda d’una neteja freqüent, es recomana fer dues tasques de manteniment als radiadors: purgar-los (un cop l’any i abans d’encendre’ls per primer cop) i controlar la pressió del circuit de calefacció.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari