Publicat el 05/07/2021

La recerca de nous materials amb què poder treballar d’una forma més sostenible ha dut a explorar les possibilitats que ofereixen diversos elements que utilitzem en el nostre dia a dia. És així com ha sorgit Neomatique, un espai innovador per donar visibilitat a productes de disseny realitzats amb pneumàtics reciclats.

Neomatique està impulsat per Signus, entitat sense ànim de lucre que gestiona pneumàtics fora d’ús (NFU) i que fa uns anys va començar a col·laborar en activitats relacionades amb la moda sostenible. Entre altres projectes, va donar suport a la plataforma de formació, consultoria i networking de moda sostenible Slow Fashion Next. Gràcies a aquesta aliança, que compta amb la col·laboració de diferents empreses i laboratoris d’innovació, han convertit el pneumàtic reciclat en un material amb múltiples aplicacions en el món del disseny i de la decoració. I és que, segons afirmen en el blog de Neomatique (www.neomatique.es): «Estem segurs que no hi ha millor decoració que aquella que evita que seguim fent mal al nostre planeta».

En el camp de la decoració ja han trobat diverses aplicacions per a aquest material que, asseguren, té un enorme potencial, tant per a mobiliari com per a accessoris. De fet, indiquen, hi ha una bona quantitat de productes per a decoració dissenyats i fabricats amb pneumàtics.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari