Publicat el 28/05/2018

Després de gairebé una dècada a les nostres llars, el minimalisme de l’estil nòrdic ha quedat enrere per deixar pas a elements naturals i espais més distingits. Les noves tendències decoratives aposten per ambients sofisticats amb la tornada de les motllures, els mobles mid-century i la presència del daurat. Però també es posa el focus en els colors i en les textures d’inspiració natural.

Habitatges més naturals
Portar la natura a la llar és una de les tendències més potents en decoració per a aquesta primavera. Per això es consolida l’estil raw que utilitza elements de fusta en l’estat més pur possible al costat de mobiliari actual. També s’imposen els ambients tropicals amb estampats de flors i fauna que trobem en papers pintats, coixins o fins i tot en les vaixelles.

Colors alegres però relaxants
Predominen els colors suaus i divertits com els grocs, daurats i marrons. Aquests tons són ideals per omplir d’alegria la llar i combinen perfectament amb detalls en verd que donen aquest toc especial i natural.
El groc pur és la tendència en color més potent de cara a aquesta primavera, combinat amb tons terrosos, marrons i fins i tot blaus. Queda perfecte en mobles i elements de fibres naturals.
També els fons blancs crus, ciments i neutres es combinen amb fibres naturals, porcellanes i fustes clares per a un estil de vida més natural i assossegat.
El Pantone Greenery va ser el color de l’any del 2017, però el verd fulla continua present encara aquesta temporada. Més enllà de les parets, arriba en forma de detalls, accessoris decoratius i fins i tot peces del mobiliari.
Per aconseguir la pinzellada de luxe que està tan de moda, l’anyil i el blau fosc són els colors idonis.

Un toc de sofisticació
El luxe que arriba és molt moderat. Defuig l’ostentació per transmetre un aire de distinció i elegància. Per aconseguir-ho es val d’elements com motllures, sòcols i cornises, combinats amb mobles amb corbes i entapissats. El sofà creix en grandària per guanyar protagonisme, i es converteix en la peça principal de les zones de reunió.

Serrells i vellut
Després de dècades desapareguts, els serrells tornen a la decoració en peces com llums, butaques, pufs, coixins, plaids… Gràcies a aquest complement podem donar un estil bohemi i desenfadat a les estances.
El vellut també és una de les tendències decoratives per al 2018 i un dels teixits favorits per a la llar. En tapisseries s’ha convertit en un dels materials indispensables per cobrir sofàs, coixins o capçaleres de llit.

Marbre, or i altres metalls
Decorar amb daurats va ser un dels recursos decoratius de la temporada passada que es manté encara. Ara se li afegeix un nou element metàl·lic: els acabats en crom. Aquest gust pel cromat ressorgeix després de l’afició per l’or, el bronze i el coure, i demostra que el metall segueix estant de plena actualitat com a part integrant de mobles, llums, rajoles, aixetes o, fins i tot, tiradors.
Una altra aposta guanyadora per a aquesta primavera és el marbre amb elements daurats. El podem trobar en taules, llums o en revestiment de cuines i banys.

Estampats geomètrics
El paper pintat continua sent tendència, però ara ho fa representant formes geomètriques en colors neutres i petites pinzellades daurades que aporten un aire més sofisticat. I és que l’estampat geomètric entra amb força i es cola en totes les estances: en sòls, parets, tèxtils…

Mosaics a tot arreu
Els sòls compostos per milers de tessel·les de vidre que creen formes capritxoses han anat evolucionant durant aquestes últimes dècades. Fins fa pocs, només es trobaven en banys, cuines o jardins, però amb dissenys pràcticament iguals i monòtons. Ara, en canvi, la decoració amb mosaics és una tendència a l’alça amb noves creacions que permeten portar-los a qualsevol racó de la casa.

Redacció La Clau

Deixa un comentari